Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Promateris vrea să se împrumute cu până la 5 mil. lei de la CEC Bank prin IMM Invest Innovation. Compania vrea acordul acţionarilor şi pentru credite de maximum 20 mil. euro

Bursă. Promateris vrea să se împrumute cu până la 5...

Autor: Liviu Popescu

24.08.2023, 18:36 190

Promateris, producător de ambalaje biodegradabile şi compostabile, convoacă acţionarii, printre care şi fraţii Pavăl de la Dedeman, pentru accesarea mai multor credite, unul de la CEC Bank de până la 5 mil. lei prin programul IMM Invest Innovation, şi altele de până la 20 mil. euro în 2023 şi 2024 pentru finanţarea unor activităţi.

“Aprobarea ratificării Deciziei Directorului General al Societăţii, cu avizul Consiliului de Administraţie, cu privire la contractarea unui credit pentru capital de lucru în suma maxima de 5.000.000 lei de la CEC Bank SA, în cadrul programului IMM Invest Innovation, fară constituirea de garanţii 4 suplimentarea din partea Societăţii pe lângă garanţia în valoare de 90% din suma creditului acordata de către Statul Român, prin Fondul Roman de Contragarantare”, este propunerea Consiliului de Administraţie pentru AGA din 4 octombrie.

“Aprobarea împuternicirii dlui. Tudor Alexandru Georgescu, Director General al Societăţii, pentru a reprezenta Societatea, în vederea contractării de credite a căror valoare cumulata nu va depăşi suma de 20 milioane de euro, echivalent în RON, pe parcursul exerciţiilor financiare 2023 şi 2024, în vederea finanţării Societăţii pentru activităţi de tipul, dar fară a se limita la: co-finanţare proiecte din fonduri, rambursabile sau nerambursabile, naţionale, europene sau internaţionale, ajutoare de stat, etc., dezvoltarea unor proiecte investitionale ale companiei, capital de lucru necesar, refinantarea unor contracte de credit existente, precum şi, după caz, dobândirea, înstrăinarea, schimbul sau constituirea în garanţie a unor active ale Societăţii pentru acestea (inclusiv active imobiliare şi/sau echipamente), cu avizul Consiliului de Administraţie”, este un alt punct.

Promateris, din acţionariatul căreia face parte şi omul de afaceri Florin Pogonaru, cu o deţinere de 34,5%, are o capitalizare bursieră de 285 mil. lei. În 2023 acţiunile au urcat cu 11%.​