Burse - Fonduri mutuale

Pe 6 septembrie este ultima strigare pentru cei care vor dividende cu un randament de 90% de la Fondul Proprietatea. Atenţie! Preţul acţiunii se va corecta pe măsură în şedinţa din 7 septembrie

Pe 6 septembrie este ultima strigare pentru cei care vor...

Autor: Liviu Popescu

♦ Cu un preţ actual al acţiunii de 1,93 lei pe unitate, Fondul Proprietatea va distribui un dividend brut de 1,7225 lei, ceea ce înseamnă un randament de aproape 90% ♦ Din 7 septembrie acţiunile se vor tranzacţiona la 0,2-0,22 lei pe unitate ♦ Circa 9,3 mld. lei vor ajunge la investitori pe 29 septembrie.

Cei care intenţionează să beneficieze de dividende distribuite de Fondul Proprietatea (FP) de pe urma exit-ului istoric de la Hidroelectrica (H2O), de 1,7225 lei pe acţiune, ceea ce corespunde unui randament de 90%, mai pot achiziţiona acţiuni ale Fondului Proprietatea la Bursa de Valori până pe 6 septembrie, potrivit deciziei acţionarilor FP.

Ulterior, din 7 septembrie, adică de când va fi data ex-date, acţiunile Fondului Proprietatea nu vor mai fi purtătoare de dividende şi se vor tranzacţiona la un preţ corectat cu valoarea dividendului mamut, adică de la 1,93 lei se va scădea 1,7225 lei şi deci în jur de 0,2-0,22 lei.

„Investitorii trebuie avertizaţi de faptul că în data de 7 septembrie, preţul de referinţă (inclusiv preţul de tranzacţionare ) va suferi o corecţie importantă. În cazul preţului de referinţă , acesta se va diminua cu valoarea dividendului brut, iar în cazul preţului de tranzacţionare, acesta va varia +/- 25 % faţă de preţul de referinţă stabilit mai sus“, spune Marcel Murgoci, director de ope­ra­ţiuni al societăţii de brokeraj Estinvest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO