Burse - Fonduri mutuale

Pe lângă explozia facturilor la energie şi creşterea cazurilor COVID-19, septembrie mai vine cu un semnal prost pentru economie: istoric este cea mai slabă lună din an pentru Bursa românească

Radu Cojoc, Goldring: Pe piaţa principală vor rămâne în vizorul investitorilor SNP şi TRP ca urmare a includerii în indicii FTSE, iar TLV datorită dividendelor şi a acţiunilor gratuite.

Autor: Liviu Popescu

01.09.2021, 07:26 567

BET, minus 0,3% în medie în septembrie, cea mai slabă lună a unui an Doar trei luni au scăderi într-un an, respectiv martie (propuneri dividende), august (sezon estival) şi septembrie (investitori încă în vacanţă şi rezultate financiare pe masă).

Pe lângă creşterea iminentă a facturilor la energie, dar şi într-un context în care autorităţile susţin că numărul de cazuri COVID-19 va creşte odată cu începerea şcolilor, România fiind deja în valul patru al pandemiei, septembrie mai vine cu un semnal prost pentru finalul anului 2021: istoric este cea mai slabă lună din an pentru Bursa de la Bucureşti.

Astfel prin prisma indicelui principal BET, Bursa de la Bucureşti s-a depreciat cu 0,29% în medie în fiecare lună septembrie din 1997 încoace, adică de la înfiinţarea indicelui, cel mai probabil pe fondul continuării perioadei de vacanţă care duce la un nivel ridicat de volatilitate, dar şi ca urmare a sezonului de raportări financiare aferente primului semestru al anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO