Burse - Fonduri mutuale

Personalitatea anului pe piaţa de capital: statul

La gală au participat peste 300 de invitaţi, prezenţă record pentru un eveniment dedicat pieţei de capital

La gală au participat peste 300 de invitaţi, prezenţă record pentru un eveniment dedicat pieţei de capital

Autor: Andrei Chirileasa

04.02.2014, 21:32 524

Gabriel Dumitraşcu, şeful direcţiei de privatizare din cadrul Departamentului pentru Energie din Ministerul Economiei, a fost desemnat personalitatea anului pe piaţa de capital în cadrul unui eveniment de gală organizat de Bursa de Valori Bucureşti în parteneriat cu Fondul Proprietatea şi Raiffeisen Bank pentru a marca începutul anului bursier.

Premierea lui Dumitraşcu, un funcţionar al statului, pentru listările de anul trecut ale Nuclearelectrica şi Rom­gaz, arată că piaţa locală de capital depinde în mare măsură de programul de privatizări al statului, în condiţiile în care nicio companie privată nu s-a mai listat la BVB din 2008.

Acesta este primul premiu de acest fel acordat până acum de BVB şi face parte dintr-o amplă campanie de marketing prin care conducerea BVB încearcă să ridice imaginea pieţei de capital din România, care până anul trecut s-a remarcat mai mult prin scandaluri decât prin listări şi prin asumarea unui rol activ în finanţarea economiei.

Premierul Victor Ponta a fost invitatul de onoare al evenimentului de luni, la care au mai participat oficiali ai Guvernului, ai Autorităţii de Supraveghere Financiară, bancheri străini şi locali, şefi de SIF-uri, brokeri şi investitori.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.02.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO