Burse - Fonduri mutuale

Petrom a luat o linie de finanţare de un miliard de euro, care va fi folosită ”în măsura în care va fi necesară”

Petrom a luat o linie de finanţare de un miliard de...

Autor: Cristian Hostiuc

21.05.2015, 10:21 1803

OMV Petrom  a luat o linie de credit multivalută de un milliard de euro de la un sindicat format din 17 bănci din România şi internaţionale.

Petrom a menţionat joi dimineaţă pe bursă că noua facilitate înlocuieşte o altă linie de finanţare sindicalizată, contractată în noiembrie 2011 şi neutilizată la data contractării noului împrumut.

Noua linie de credit revolving are o scadenţă de cinci ani, cu posibilitatea de prelungire pentru încă doi ani consecutivi.

”Am refinanţat linia de credit contractată în 2011 înainte de scadenţa finală a acesteia pentru a beneficia de evoluţiile favorabile din prezent de pe pieţele financiare. Extinderea maturităţii programului de finanţare permite OMV Petrom să menţină o poziţie financiară solidă într-un context plin de provocări legate de preţul ţiţeiului. Faptul că oferta a fost suprasubscrisă într-un timp relativ scurt este o confirmare a credibilităţii de care se bucură OMV Petrom pe pieţele financiare”, a declarat Andreea Matje, directorul financiar al companiei.

BRD, Societe Generale şi Unicredit Bank Austria au fost aranjorii principali pentru această linie de finanţare.

Scăderea preţului la ţiţei pe plan internaţional afectează rezultatele companiei, care în primul trimestru a înregistrat o scădere atât pe partea de venituri, cât şi la nivelul profitului.

La bursă evoluţia acţiunilor Petrom a fost dezamăgitoare în ultimul an. Joi dimineaţă acţiunile Petrom se tranzacţionau între 0,379-0,38 lei/ acţiune, în scădere uşoară. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO