Burse - Fonduri mutuale

Petrom a semnat până acum contracte de 2 mld. euro pentru extragerea gazelor din Marea Neagră şi spune că a asigurat 80% din acordurile de execuţie

Christina Verchere, CEO: Cel mai important obiectiv al nostru este să începem producţia în siguranţă si cu respectarea bugetului, în 2027, împreună cu partenerul nostru Romgaz.

Christina Verchere, CEO: Cel mai important obiectiv al nostru este să începem producţia în siguranţă si cu respectarea bugetului, în 2027, împreună cu partenerul nostru Romgaz.

Autor: Liviu Popescu

13.12.2023, 00:06 492

♦ La T3/2023 Petrom avea numerar de 14 mld. lei (2,8 mld. euro), faţă de 17,5 mld. lei (3,5 mld. euro) în iunie 2023 â™¦ Ieri a anunÅ£at semnarea a două contracte de circa 2,5 mld. lei (465 mil. euro) pentru servicii de foraj â™¦ ÃŽn august a semnat primul contract pentru Neptun Deep: 8 mld. lei (1,6 mld. euro) cu italienii de la Saipem.

Cel mai important proiect energetic local off-shore din istoria Mării Negre are asigurate 80% din acordurile de execuţie din partea OMV Petrom (simbol bursier SNP), operatorul perimetrului de exploatare de gaze la mare adâncime Neptun Deep, în urma semnării unor acorduri de 2 mld. euro pentru foraj şi instalaţii cu Transocean (SUA), Halliburton România şi Saipem (Italia).

Petrom a anunţat marţi că a semnat noi acorduri pentru exploata­rea gazelor din Neptun Deep şi livrarea acestora din 2027, respectiv 325 mil. euro pentru platforma de foraj semisubmersibilă cu americanii de la Transocean, pentru o perioadă minimă de un an şi jumătate, şi 140 de milioane de euro cu Halliburton pentru servicii integrate de foraj.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO