Burse - Fonduri mutuale

Pilonul II şi Pilonul III şi-au majorat deţinerea la Aquila cu 5,3% în ianuarie, la 28,8% din acţiuni. Metropolitan Pensii şi Pensia Mea şi-au făcut intrarea în acţionariatul companiei, iar BCR Pensii, BCR Plus şi NN Pensii au mai acumulat

Pilonul II şi Pilonul III şi-au majorat deţinerea la...

Autor: Tibi Oprea

04.03.2024, 07:23 640

Fondurile de pensii au cumpărat mai mult de jumătate din pachetul de 8,3% vândut fulger de un acţionar al Aquila. Profitul pentru aceste achiziţii este de peste 17%.

Fondurile de pensii private Pilon II şi fondurile de pensii facultative Pilon III au cumpărat mai mult de jumătate din oferta de vânzare accelerată (accelerated bookbuild - ABB) a Aquila Part Prod Com (simbol bursier AQ) de la finalul lunii ianuarie, prin care acţionarul Alin Dociu a vândut 8,33% din companie.

Datele agregate de ZF din platforma DesprePensiiPrivate.ro arată că cinci fonduri au cumpărat pe parcursul lunii 63,7 milioane de acţiuni ale liderului de soluţii inte­grate de distribuţie, logistică şi transport din FMCG din România, reprezentând 54,07% din rulajul lunar. Astfel, două fonduri şi-au făcut intrarea în acţionariatul Aquila – Metropolitan Pensii (Pilon II) a cum­pă­rat 41,7 milioane de acţiuni, iar Pensia Mea (Pilon III) a luat 550.000 de acţiuni. BCR Pensii (Pilon II) a mai cumpărat 11,4 milioane de acţiuni, BCR Plus a cumpărat încă 1,2 milioane de acţiuni (Pilon III), iar NN Pensii (Pilon II) a mai luat 8,9 mi­lioane de acţiuni. Acestea sunt tranzacţii realizate atât în ABB, cât şi direct în piaţă, însă cea mai mare parte au avut loc în ofertă.

Fondurile Pilon II şi Pilon III aveau la finele lunii ianuarie o parti­cipaţie de 28,76% la Aquila, în creştere cu 5,3% faţă de deţinerea de 23,45% de la finele anului trecut. Dacă la 31 decembrie 2023 investiţia lor valora 258,9 mil. lei, la 29 ianuarie aceasta se ridica la 357,2 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO