Burse - Fonduri mutuale

Polonezii prelungesc pentru a patra oară oferta de preluare a Uzinelor Sodice Govora

Polonezii prelungesc pentru a patra oară oferta de...

Autor: Adrian Cojocar

26.03.2014, 00:00 84

Polonezii din grupul chimic Ciech au decis să prelungească cu încă o săptămână şi jumătate oferta publică de acţiuni îndreptată către acţionarii minoritari ai Uzinele Sodice Govora (USG), cel mai mare producător de sodă calcinată din România. Oferta trebuia să se încheie pe data de 19 februarie, însă termenul a fost extins pentru a patra oară până la 9 aprilie.

Oferta a început pe data de 30 ianuarie şi prin intermediul acesteia Ciech vizează achiziţionarea unui pachet de 7,08% din acţiunile Uzinelor Sodice Govora în vederea delistării societăţii.

Ei oferă un preţ de 0,28 lei/acţiune, care evaluează compania la 40,6 mil. lei (aproape 9 mil. euro). Prelungirea ofertei vine în contextul în care polonezii de la Ciech aşteaptă ca CET Govora să-şi vândă deţinerea în companie, care reprezintă circa jumătate din pachetul pe care aceştia vor să-l achiziţioneze prin intermediul ofertei.

CET Govora vrea însă realizarea unui audit asupra activităţii USG înainte să-şi vândă acţiunile în companie. Şi AVAS mai deţine un pachet de 0,68% din acţiuni. Ciech şi-a declarat intenţia de a delista compania după ofertă, iar polonezii spun că politica grupului este de a deţine toate acţiunile în companiile pe care le controlează. 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.03.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO