Burse - Fonduri mutuale

Presa din SUA: strania poveste privind planul lui Elon Musk de a cumpăra Twitter ar putea constitui o acoperire pentru o serie de vânzări de acţiuni Tesla de 8,5 mld. dolari

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

12.07.2022, 00:06 661

Acţiunile grupului de social media Twitter se depreciau cu 7% la începutul primei şedinţe de tranzacţionare a săptămânii după ce Elon Musk a anunţat vinerea trecută că va renunţa la planul de achiziţie a Twitter în valoare de 44 de miliarde de dolari, dând vina pe presupusa lipsă de transparenţă a reţelei de socializare privind numărul de conturi false şi boţi.

Capitalizarea Twitter scădea astfel cu aproape 2 miliarde de dolari faţă de nivelul atins în urma sesiunii de trading de vineri 8 iulie. Acţiunile Tesla coborau cu 2%, arată datele CNBC.

În timp ce ambele părţi se pregătesc pentru o luptă îndelungată în instanţă, unii influenceri de pe Twitter oferă o teorie alternativă care ar sta la baza deciziei CEO-ului: boţii reţelei de socializare nu ar fi reprezentat niciodată o problemă, ci mai degrabă o modalitate prin care Musk îşi poate vinde o serie de opţiuni (stock options) Tesla care erau pe cale de a expira.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO