Burse - Fonduri mutuale

Prima şedinţă de tranzacţionare după Crăciun: Principalii indici de la BVB se prăbuşesc după prima oră de tranzacţionare

Prima şedinţă de tranzacţionare după Crăciun:...

Autor: Alina Botezatu , Mediafax

27.12.2018, 11:20 1032

Majoritatea indicilor Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au intrat, joi, pe roşu, în prima şedinţă de tranzacţionare după Crăciun.

BET, indicele principal al Bursei de la Bucureşti, care cuprinde cele mai lichide 15 companii, era la 0,02%, iar BET-TR, care include şi dividendele, la 0,06%.

5 minuni naturale din România apreciate de o lume întreagă - GALERIE FOTO

Cum vor arăta casele viitorului? Se ridică şi plutesc în caz de inundaţii - GALERIE FOTO

Unde este şi cum arată cel mai frumos Starbucks din lume - GALERIE FOTO

Tendinţa a fost urmată de ceilalţi şapte indici, în condiţiile în care, în prima jumătate de oră, toţi indicii erau pe plus.

La ora transmiterii ştiri, cea mai mare scădere era înregistrată de Electrica, de 2,3%, urmată de MedLife, de 1,82%.

În schimb, Conpet, care săptămâna trecută a înregistrat mai multe zile de pierderi, era joi cu 5,26% faţă de închiderea de luni, Transelectrica cu 3,94%, Bursa de Valori Bucureşti cu 1,38%, iar Banca Transilvania nu înregistrase nicio modificare.

Luni, BVB a încheiat o şedinţă în care a recuperat o parte din scăderile înregistrate săptămâna trecută, indicele BET înregistrând o creştere de 7,05%, la 7.452,99 puncte, de la închiderea de vineri, la 6.961 de puncte. Valoarea tranzacţiilor a fost de 62,16 milioane lei (13,39 milioane euro), iar capitalizarea pieţei de 145,77 miliarde lei (31,41 miliarde euro).

Bursei de la Bucureşti a avut săptămâna trecută trei zile de scăderi puternice, după anunţurile de Guvernului privind pachetul de măsuri fiscale pentru 2019. Guvernul a anunţat introducerea prin Ordonanţă de Urgenţă a unei „taxe pe lăcomie” aplicabilă băncilor, în funcţie de evoluţia ROBOR, precum şi un pachet de măsuri pentru companiile din energie – o contribuţie din cifra de afaceri, plafonarea preţului gazelor naturale şi a celor de pe piaţa de electricitate. Întreg mediul de afaceri a reacţionat negativ la anunţ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO