Burse - Fonduri mutuale

Primăria Municipiului Bucureşti a revenit la Bursa de Valori Bucureşti cu o nouă emisiune de obligaţiuni de 555 mil. lei pentru refinanţarea datoriei publice. Maturitate de şapte ani şi dobândă de 8,9%

Foto: Nicoşor Dan, primarul general al Municipiului Bucureşti (Sursa: BVB)

Foto: Nicoşor Dan, primarul general al Municipiului Bucureşti (Sursa: BVB)

Autor: Eduard Ivanovici

28.04.2023, 12:44 769

Obligaţiunile emise de Primăria Municipiului Bucureşti au intrat vineri, 28 aprilie la tranzacţionare pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul bursier PMB30. Aceasta este a şaptea emisiune pe care PMB o emite începând cu anul 2015.

În luna aprilie a anului 2023, Municipiul Bucureşti a finalizat cu succes plasamentul privat al emisiunii de obligaţiuni municipale în valoare nominală totală de 555 milioane lei, menit a refinanţa datoria publică provenită din creditul contractat în 2020 de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), în scopul refinanţării emisiunii de obligaţiuni a Municipiului Bucureşti din anul 2015, potrivit unui comunicat al BVB.

În cadrul plasamentului privat, Municipiul Bucureşti a emis un număr de 55.500 de obligaţiuni nominative, negarantate, neconvertibile, denominate în lei, având o maturitate de şapte ani, cu o valoare nominală unitară de 10.000 lei şi cu o rată anuală a dobânzii fixă de 8,9%, către investitori instituţionali români. Obligaţiunile vor ajunge la scadenţă în data de 25 aprilie 2030.

Consorţiul de intermediere pentru emisiunea obligaţiunilor şi realizarea plasamentului privat a fost format din BRD – Groupe Société Générale în calitate de intermediar iniţiator, urmat de Raiffeisen Bank şi Banca Comercială Română pe post de intermediari. 

„Situaţia financiară a PMB este acum una stabilă, iar investitorii şi-au recăpătat încrederea în noi. Emisiunea de acum a captat interesul investitorilor fiind suprasubscrisă, iar asta nu poate decât să mă bucure. Mulţumesc pentru încredere băncilor, fondurilor de pensii, societăţilor de asigurare care au subscris şi intermediarului emisiunii, asocierea formată din BCR, BRD şi Raiffeisen”, a declarat Nicuşor Dan, primarul general al Municipiului Bucureşti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO