Burse - Fonduri mutuale

Primăria Reşiţa se pregăteşte să se finanţeze prin emisiuni verzi de 17 milioane de euro de la investitorii de la Bursa de Valori Bucureşti

Foto: Ioan Popa (dreapta), primarul municipiului Reşiţa

Foto: Ioan Popa (dreapta), primarul municipiului Reşiţa

Autor: Eduard Ivanovici

21.09.2023, 10:44 906

Prima emisiune de obligaţiuni municipale verzi de la Bursa de Valori Bucureşti se va lansa în luna octombrie a acestui an şi îi aparţine primăriei Reşiţa. Emisiunea urmăreşte suplimentarea fondurilor de finanţare pentru proiectul de reintroducere a tramvaiului electric în Reşiţa, proiect aflat aproape de finalizare, se arată într-un comunicat de presă.

Recent, la Palatul Camerei de Comerţ şi Industrie Bucureşti, a avut loc evenimentul „Dezvoltarea pieţei obligaţiunilor municipale”, organizat de compania de consultanţă financiară VMB Partners, cu sprijinul Autorităţii de Supraveghere Financiară şi al Bursei de Valori Bucureşti. Obiectivul evenimentului a fost acela de a discuta şi a găsi soluţii constructive pentru dezvoltarea pieţei de obligaţiuni municipale, ca instrument alternativ de finanţare pentru creşterea localităţilor din România.

ZF a scris anterior că primăriile din România se pregătesc să se finanţeze cu 2,3 miliarde de lei până în primăvara lui 2024 prin intermediul unor emisiuni de obligaţiuni municipale, care vor susţine planurile de dezvoltare a infrastructurii locale şi prin care marii investitori vor putea să îşi diversifice portofoliile.

 

Mai multe detalii, aici.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO