Burse - Fonduri mutuale

Primul ETF cu expunere pe Bitcoin din SUA, la care au acces şi investitori din România, a scăzut cu 38% de la începutul anului

Primul ETF cu expunere pe Bitcoin din SUA, la care au...

Autor: Eduard Ivanovici

14.06.2022, 07:22 319

♦ Este una din cele mai slabe performanţe ale unui fond din SUA în 2022.

În linie cu scăderile înregistrate anul acesta de bursele americane şi spaţiul crypto, ProShares Bitcoin Strategy – primul ETF (exchange traded fund) cu expunere pe Bitcoin listat în Statele Unite – înregistrează un minus de 38% în 2022, conform Yahoo Finance.

ETF-urile sunt instrumente listate la Bursă uşor de înţeles şi de tranzacţionat, oferind o cale reglementată de a investi în orice sector al pieţei de capital şi pe aproape toate clasele de active.

Toamna trecută, ETF-ul a debutat pe Wall Street drept al doilea cel mai tranzacţionat fond din istorie, într-un moment de o importanţă majoră pentru industria criptomone­delor. Cu un rulaj de aproape un miliard de dolari, debutul ETF-ului listat sub simbolul bursier BITO este depăşit doar de fondul de carbon al BlackRock, care se clasează mai sus datorită unor investiţii pre-seed.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO