Burse - Fonduri mutuale

Producătorul de mase plastice Prodplast îşi schimbă denumirea în Promateris. Acţionarii aprobă o majorare de capital social cu maximum 13,4 mil. lei pentru implementarea strategiei de dezvoltare

Producătorul de mase plastice Prodplast îşi schimbă...

Autor: Tibi Oprea

07.08.2020, 00:00 555

Acţionarii producătorului de mase plastice Prodplast (simbol bursier PPL) au aprobat joi majorarea capitalului social cu suma maximă de 13,4 milioane de lei, până la maximum 30,5 milioane de lei, în vederea asigurării resurselor financiare ale companiei pentru implementarea strategiei de dezvoltare, în concordanţă cu planurile de investiţii aprobate şi consolidarea participaţiilor sale, potrivit unui raport la Bursă. 

Majorarea capitalului social se va realiza în numerar, în două etape, prin emisiunea unui număr de 13,4 milioane de acţiuni noi, nominative, ordinare şi în formă dematerializată, fiecare având o valoare nominală de 1 leu pe acţiune.

În prima etapă se acordă drept de preferinţă acţionarilor existenţi proporţional cu cotele de participare. În perioada de subscriere acţionarii pot realiza subscrieri la un  preţ egal cu valoarea nominală a acţiunilor, respectiv 1 leu pe acţiune, iar pentru subscrierea unei acţiuni nou-emise este necesar un număr de 1,14665 drepturi de preferinţă, acţiunile fiind subscrise fără primă de emisiune.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO