Burse - Fonduri mutuale

Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi vrea să spargă pragul de 100 mil. lei profit în 2024. Antibiotice aşteapă o cifră de afaceri de 700 mil. lei în 2024, în creştere cu 16% faţă de anul trecut

Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi vrea să...

Autor: Georgiana Mihalache

25.03.2024, 07:00 1325

Mai bine de o treime din acest rezultat îl aduce piaţa internaţională, exporturile de medicamente şi substanţe active, potrivit bugetului companiei.

Antibiotice Iaşi (simbol bursier ATB), cel mai mare producător local de medicamente cu capital românesc şi care anul trecut a avut una din cele mai performante acţiuni de la Bursa de Valori, şi-a propus un profit net de 104 mil. lei în 2024, în creştere cu 28% faţă de anul anterior, potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli publicat pe bursă.

Com­pania aşteaptă o cifră de afaceri de 700 mil. lei în acest an, în creştere cu 16% faţă de cea realizată în anul 2023. Din această cifră, 35% urmează să fie adusă de exporturile medicamentelor şi substanelor active produse la Iaşi, un procent similar de la an la an.

În 2024, producătorul de medica­mente are în plan investiţii noi de 49 mil. lei, cu ţinta de a creşte cifra de afaceri şi randamentul. Principalele direcţii de investiţii sunt dez­voltarea portofoliului de producţie şi digita­lizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO