Burse - Fonduri mutuale

Producătorul de vinuri Purcari, cea mai recentă mare listare la Bucureşti, închide S1/2019 cu 17 milioane lei profit net şi afaceri de 88 milioane lei

Producătorul de vinuri Purcari, cea mai recentă mare...

Autor: Cristina Bellu, Liviu Popescu

19.08.2019, 13:00 53

♦ Acţiunile Purcari sunt pe locul trei în topul celor mai mari randamente din prima ligă bursieră în primele şapte luni din 2019, cu plus 47% ♦ Profitul net a urcat cu 7% în S1/2019, însă dacă s-ar exclude pierderile ca urmare a fluctuaţiei cursului de schimb, pe fondul deprecierii leului moldovenesc, ritmul de creştere ar fi fost de 35% ♦ Acţiunile scădeau ieri cu 3%.

 

Producătorul de vinuri Purcari (WINE), cea mai recentă listare pe segmentul principal al bursei de la Bucureşti, a încheiat primul semestru din 2019 cu afaceri de 88 milioane de lei la nivel consolidat, plus 25%, şi un profit net mai mare cu 7%, la circa 17 milioane de lei, potrivit datelor raportate la bursă.

Vineri după-amiază acţiunile WINE scădeau însă cu până la 3% cel mai probabil ca urmare a fapului că rezultatul net în al doilea trimestru a fost în scădere cu 16% faţă de T2/2018, potrivit datelor agregate de ZF. Purcari este ultima companie din BET care publică rezultatele financiare pe S1/2019.

„Pe măsură ce continuăm să creştem compania, ne-am stabilit scopuri foarte ambiţioase şi rezultatele din primul semestru sunt o dovadă a eforturilor semnificative depuse de echipă. Nu intenţionăm să încetinim acest ritm“, spune Eugen Comendant, director operaţional Purcari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO