Burse - Fonduri mutuale

Profitul din 2023 al participanţilor la Pilonul II şi Pilonul III este cât profitul istoric din anii anteriori

Profitul din 2023 al participanţilor la Pilonul II şi...
29.01.2024, 00:07 1822

Fondurile de pensii private Pilon II şi fondurile de pensii facultative Pilon III, la care contribuie lunar 8,9 milioane de salariaţi cu o parte din venitul brut lunar, au livrat în 2023 un profit aferent participanţilor de 18,9 miliarde de lei, cifră care se apropie de întreg profitul obţinut din 2008 încoace (18,8 miliarde de lei), potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor de la DesprePensiiPrivate.ro.

„Anul 2023 a fost cel mai bun din întreaga istorie a pensiilor private. Ajutate de evoluţia ratelor de dobândă, dar şi de creşterea bursei, fondurile de pensii private au încheiat anul 2023 cu un profit pentru participanţi aproape egal cu profitul cumulat din întreaga istorie a pensiilor private din România“, spune George Moţ, proprietar al DesprePensiiPrivate.ro, pentru ZF. Analistul de pensii private a calculat profitul din punctul de vedere al participantului, ne­fiind preluat din situaţiile finan­ciare ale administratorilor, adică ţine cont de toate costurile – comi­sion activ, de tran­zacţio­nare, taxa de audit etc.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO