Burse - Fonduri mutuale

Profitul furnizorului Dacia din Oradea s-a înjumătăţit în sem. I

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Radu Bostan

06.08.2015, 00:02 494

Profitul UAMT Oradea (simbol bursier UAM), uzină care produce piese şi subansambluri pentru fabrica Dacia de la Mioveni, s-a înjumătăţit în primul semestru al anului, după ce veniturile au scăzut cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cheltuielile operaţionale s-au redus la rândul lor cu 6%, însă fără a compensa integral scăderea veniturilor, astfel că uzina a încheiat semestrul cu un profit operaţional mai mic cu 46%.

Rezultatul net a fost de 2,8 mi­lioane de lei în prima jumătate a lui 2015, faţă de 5,5 milioane de lei în aceeaşi perioadă a anului trecut. Compania, care este practic de­pendentă de comenzile de la Mioveni, şi-a bugetat pentru acest an afaceri de 127 milioane de lei, mai mari cu 8%, şi un profit net de 6 milioane de lei, mai mare cu 24% faţă de anul trecut.

Pe lângă creşterea cifrei de afaceri şi a pro­fitului, UMAT şi-a sta­bilit ca obiec­tive pe termen scurt reducerea cu cel puţin 10% a cheltuielilor indirecte şi diversificarea portofoliului de clienţi. UAMT are o capitalizare de 33,5 milioane de lei şi este controlată de Asociaţia Salariaţilor, care are 35,6% din capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO