Burse - Fonduri mutuale

Profitul SIF3 a scăzut de patru ori, dar salariile s-au dublat

Autor: Andrei Chirileasa

01.11.2010, 23:40 35

Veniturile SIF Transilvania (SIF3) au scăzut în primele nouăluni cu peste 60% la 63,2 mil. lei (15,1mil. euro), în timp ceprofitul net s-a redus de patru ori, la 31,6 mil. lei (7,5 mil.euro), din cauza numărului mai redus de tranzacţii pe caresocietatea le-a derulat în această perioadă.
Cu toate acestea, salariile plătite de companie s-au dublat, la14,4 mil. lei, deşi numărul de angajaţi a scăzut.
Cea mai mare vânzare a SIF Transilvania în acest an a fost cedareaunui pachet de acţiuni BRD în valoare de 9 mil. lei, la finelelunii septembrie. Tot atunci, SIF Transilvania a cumpărat un pachetsemnificativ de acţiuni la Fondul Proprietatea.

Veniturile au provenit în special din dividende de la companiiledin portofoliu, în valoare de 32,5 mil. lei (7,65 mil. euro), înscădere cu 60% faţă de primele nouă luni ale anului trecut.
Veniturile din investiţii financiare cedate s-au redus de pestepatru ori, la 15,6 mil. lei, însă anul trecut societatea a vândutpachetul de acţiuni deţinut la Banc­post pentru 12,7 mil. euro,ceea ce i-a influenţat pozitiv veniturile.
Veniturile din dobânzi au scăzut de asemenea cu peste 50%, la 3mil. lei, din cauza scăderii dobânzilor la depozite. SIFTransilvania avea la finele lunii septembrie peste 60 mil. lei îndepozite bancare.

Cheltuielile SIF Transilvania au însumat 31,2 mil. lei (7,4 mil.euro) în primele nouă luni ale anului curent, fiind cu 9,4% maireduse decât valoarea din perioada similară a precedentuluiexerciţiu financiar.
SIF Transilvania a încheiat primele nouă luni cu un activ net de1,5 mld. lei (351 mil. euro), sumă cu 7,7% sub valoarea de lafinalul anului trecut.
Preţul acţiunilor SIF Transilvania a scăzut în şedinţa bursieră devineri cu 0,85%, la 0,58 lei. La această cotaţie, societatea are ocapitalizare de 633 mil. lei (108 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO