Burse - Fonduri mutuale

Prospectul ofertei Transelectrica

Autor: Andrei Chirileasa

12.03.2012, 19:27 618

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) urmează să aprobe în următoarele zile prospectul final al ofertei de vânzare a 15% din acţiunile Transelectrica, imediat ce va primi preţurile de ofertă aprobate de Guvern.

Pe lângă preţul minim şi preţul maxim de ofertă, prospectul final va conţine informaţii privind modul de subscriere şi de alocare a acţiunilor şi modul de formare a preţului finald e ofertă.

De asemenea, prospectul ar putea conţine informaţii noi care au apărut după redactarea prospectului preliminar care a fost aprobat la începutul lunii ianuarie de CNVM.

Intermediarii ofertei Transelectrica, BCR, Intercapital Invest şi Swiss Capital, au publicat încă din februarie prospectul preliminar al ofertei Transelectrica, aceasta fiind o premieră pentru piaţa de capital locală. În cazul ofertelor anterioare derulate pe bursă, prospectul preliminar nu era public, el fiind transmis doar anumitor categorii de investitori, fiind publicată doar varianta finală a prospectului, după ce aceasta era aprobată de CNVM.

Din prospectul preliminar, investitorii au putut să se familiarizeze cu principalele informaţii legate de rezultatele financiare ale companiei, cu strategia acesteia şi cu principalele riscuri. Printre informaţiile cuprinse în prospectul preliminar se numără şi salariile managerilor Transelectrica.

Prospectul iniţial nu cuprinde însă informaţii privind comisioanele pe care le vor încasa intermediarii.

Descărcaţi de aici prospectul preliminar al Transelectrica

Alte documente:

- strategia Transelectrica - perioada 2011-2019

- bugetul Transelectrica 2012

- Plan de afaceri 2011-2013

- Rezultate preliminare 2011 detaliat

- Rezumat rezultate preliminare 2011

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO