Burse - Fonduri mutuale

Radu Hanga, preşedintele BVB: În companiile care se dezvoltă şi devin tot mai mari apare distanţa între acţionari şi board, între board şi companie, ceea ce îi dă boardului o mai mare autonomie şi îi cere boardului o mai mare profesionalizare

Radu Hanga, preşedintele BVB: În companiile care se...

Autor: Răzvan Botea

26.01.2022, 13:08 1012

Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a spus, la evenimentul Guvernanţa Corporativă: Leadership în tranziţie şi realitatea postpandemică”, că, pe măsură ce compania creşte, ditanţele dintre entităţile care conduc compania se măresc, cum ar fi distanţa dintre acţionari şi board. În consecinţă, şi boardul se profesionalizează, având o autonomie mai mare.

„Mediul local se dezvoltă, companiile cresc. În companiile care se dezvoltă şi devin tot mai mari apare distanţa între acţionari şi board, între board şi companie, ceea ce îi dă boardului o mai mare autonomie şi îi cere boardului o mai mare profesionalizare. Creşte distanţa între board şi acţionar”, a spus Radu Hanga.

„Pe măsură ce lucrurile se distanţează, relaţia dintre entităţi devine tot mai profesională. Sunt tendinţe pe care le vedem şi la noi.”

Mazars şi CCIFER au organizat conferinţa „Guvernanţa Corporativă: Leadership în tranziţie şi realitatea postpandemică”, susţinută de Ziarul Financiar. Înregistrarea evenimentului poate fi urmărită pe paginila de Facebook a Ziarului Financiar.

În cadrul evenimentului au fost prezentate şi rezultatele studiului Mazars „Board Transformation: Leadership in transition, how boards and directors are adapting to a post-pandemic reality. Survey-ul a fost condus în rândul a 270 de lideri de afaceri seniori, din Marea Britanie, Uniunea Europeană, America de Nord, Australia şi Noua Zeelandă.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO