Burse - Fonduri mutuale

Raiffeisen Bank listează a treia emisiune de obligaţiuni verzi la Bursă în valoare de 525 mil. lei: Dobândă anuală de 8,927%

Raiffeisen Bank listează a treia emisiune de...

Autor: Cristina Bellu

24.06.2022, 11:15 1979

Raiffeisen Bank, una dintre cele mai mari instituţii de credit din România, listeaza astăzi, 24 iunie, o nouă emisiune de obligatiuni verzi la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in valoare de 525 milioane de lei, sub simbolul bursier RBRO27.

„Ne bucura interesul ridicat al investitorilor pentru toate emisiunile noastre de obligatiuni verzi, ceea ce ne arata ca aspectele legate de sustenabilitate joaca un rol tot mai important in deciziile de alocare a capitalului de catre investitorii institutionali.”, spune Romulus Mircea, Director Executiv Managementul Activelor si Pasivelor, Raiffeisen Bank.

Obligatiunile verzi de tip senior nepreferentiale care vor intra la tranzactionare au o maturitate de 5 ani si o dobândă fixă anuală de 8,927 %.

Pe 10 iunie, banca a emis si vandut catre 13 obligatari, persoane juridice un numar de 1.000 de obligatiuni corporative cu o valoare nominala de 525.000 lei.

Cu o cerere totală de peste 550 milioane lei, emisiunea a fost suprasubscrisă de 1,85 ori faţă de suma anunţată iniţial în deschiderea plasamentului privat, arată datele trasmise la momentul respectiv de reprezentanţii instituţiei, potrivit cărora aceasta este cea de-a treia emisiune de obligaţiuni verzi a băncii şi a doua serie de obligaţiuni senior nepreferentiale.

Valoarea totală a emisiunilor verzi listate până acum de instituţia bancară depăşeşte 2 miliarde de lei.

„Orientarea spre investitii in proiecte sustenabile capata o insemnatate deosebita in contextul care domina peisajul pietelor de capital de ceva timp, marcat de integrarea criteriilor ESG in deciziile de alocare a capitalului de catre investitori”, adaugă Adrian Tanase, CEO Bursa de Valori Bucuresti.

Emisiunea de obligatiuni care intra astazi la tranzactionare este a patra emisiune a Raiffeisen Bank, valoarea totala a obligatiunilor bancii disponibile la tranzactionare fiind de peste 2,6 miliarde de lei.

Raiffeisen Bank a obţinut un profit net de 218 mil. lei în primul trimestru (T1) din 2022, în creştere cu 10% faţă de primul trimestru 2021.

Creşterea profitului a fost determinată de creşterea activităţii tranzacţionale a clienţilor, atât persoane fizice, cât şi companii, în paralel cu menţinerea profilului de risc al băncii la un nivel foarte bun, potrivit informaţiilor transmise de bancă.

 
 
 
 
 
 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO