Burse - Fonduri mutuale

Raiffeisen C & I: Obligatiunile sunt un balon de oxigen pentru Flamingo

12.08.2009, 19:36 24

Analistii societatii de brokeraj Raiffeisen Capital & Investment spun ca emisiunea de obligatiuni pe care conducerea retailerului IT&C si de electrocasnice Flamingo International (FLA) intentioneaza sa o realizeze este de bun augur pentru companie, fondurile atrase in urma operatiunii reprezentand "gura de aer" necesara pentru ca firma sa ramana pe linia de plutire.

Actionarii Flamingo urmeaza sa discute la inceputul saptamanii viitoare realizarea unei emisiuni de obligatiuni convertibile in actiuni in valoare de 7 mil. euro, pe ordinea de zi a adunarii aflandu-se si posibilitatea dizolvarii societatii introdusa la cererea fondului QVT, al doilea actionar al societatii.

Potrivit Raiffeisen, conducerea Flamingo estimeaza ca circa jumatate din valoarea emisiunii ar putea fi subscrisa.

"Credem ca detinatorii de obligatiuni vor prefera cel mai probabil sa recurga la conversia in actiuni. Salutam initiativa de emisiune a obligatiunilor Flamingo, pentru ca fondurile atrase vor ajuta compania in cazul unei lipse de lichiditati, mai ales in conditiile restrangerii finantarii bancare si creditelor furnizor", spun analistii Raiffeisen.

Acestia sunt de parere ca daca emisiunea va avea succes, fondurile rezultate din operatiune vor permite companiei sa creeze din timp stocurile necesare pentru activitatea de varf din ultimul trimestru. Totodata, analistii Raiffeisen cred ca surplusul de lichiditati ii vor da retailerului un avantaj in fata competitorilor in aceasta perioada dificila pentru renegocierea si obtinerea unor conditii mai bune cu bancile si furnizorii.

Raiffeisen a renuntat in a mai evalua actiunile Flamingo, motivul principal fiind ca in prezent sunt prea multe incertitudini care pot avea o influenta semnificativa asupra evolutiei din piata a actiunilor.

Pe de o parte, spun analistii Raiffeisen, exista incertitudinile legate de fondurile care vor fi atrase prin emisiunea de obligatiuni si raportul de conversie in actiuni, care poate modifica substantial structura actionariatului societatii.

"In al doilea rand, viitorul pietei de electronice, momentul si ritmul in care se va relansa sunt dificil de previzionat. In plus este prea devreme sa evaluam programul de reducere a costurilor implementat de conducere ale carui detalii nu se cunosc, abilitatea de a negocia cu furnizorii si mixul de produse alese de companie, toate avand un impact semnificativ asupra evaluarii companiei", spun analistii Raiffeisen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO