Burse - Fonduri mutuale

Regele uleiului i-a vândut acţiunile lui Cătălin Chelu

Regele uleiului i-a vândut acţiunile lui Cătălin Chelu

Foto Shutterstock

Autor: Adrian Cojocar

18.07.2011, 00:07 1922

Vasile Leu, care a condus timp de 20 de ani produ­că­torul deuleiuri vegetale Argus Constanţa (simbol bur­sier UARG), şi-avândut recent participaţia de 11,3% pe care o deţinea în companiecătre Cătălin Chelu, pentru care a încasat 3 mil. euro.

Chelu, care a fost arestat anul trecut şi este anchetat pentrucă ar fi încercat să-l mituiască pe secretarul de stat dinMinisterul de Interne Valentin Fătuloiu, îşi conti­nuă seria deachiziţii de pe bursă, trecându-şi în por­tofoliu o participaţie de33% din acţiunile Argus Con­stanţa (UARG) pentru care a plătitpeste 38 mil. lei (8,9 mil. euro). El a cumpărat numai anul acestacinci companii de pe bursă.

Vasile Leu este unul dintre puţinii manageri care au stat timpde 20 de ani la conducerea unei companii de top din Ro­mânia."Deocamdată o să ţin banii la bancă. Dacă apa­re vreo oportunitatede afaceri ne vom gândi şi la acest lu­cru", a declarat Vasile Leu,preşedintele Argus Constanţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO