Burse - Fonduri mutuale

Revine zâmbetul pe faţa investitorilor Digi, singura companie din BET care s-a clasat în top 10 aprecieri din ultima lună

Revine zâmbetul pe faţa investitorilor Digi, singura...

Autor: Dan Grigore Ivan

15.01.2018, 00:06 782
Compania telecom Digi, care a debutat în mai 2017 pe bursa locală, în urma celei mai mari listări private din istoria acesteia (944 milioane lei), a înregistrat în ultima lună o apreciere a valorii de piaţă de 15,15%, pe fondul unor tranzacţii de peste 20 milioane lei.
 
O acţiune Digi se tranzacţionează în prezent la 38 lei, ceea ce înseamnă că s-a apropiat astfel de preţul de listare, respectiv 40 lei, după ce acum o lună Digi atingea minimul istoric, echivalentul unei cotaţii de 33 lei per acţiune. Capitalizarea bursieră a companiei Digi a ajuns astfel la 3,8 miliarde lei (826 milioane euro), după ce în ultimele şase luni acţiunile Digi au scăzut cu 3,55%, pe fondul unor tranzacţii de 120,8 milioane lei.
 
Zentiva domină topul celor mai mari aprecieri din ultima lună, în contextul în care acţionarul majoritar al companiei farmaceu­tice, gigantul francez Sanofi, a făcut o ofertă de cumpărare de 3,5 lei per titlu, în speranţa că va cumpăra restul acţiunilor deţinute de minoritari. Oferta francezilor a împins cotaţia acţiunii Zentiva la 3,41 lei, echivalentul unei capitalizări bursiere a companiei farmaceutice de 1,421 miliarde lei (310 milioane euro), reprezentând un avans de 36,4%, pe fondul unor tranzacţii de puţin peste 1 milion lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO