Burse - Fonduri mutuale

ROCA Industry preia integral compania Dial din Hârşova, specializată în fabricarea produselor din sârmă, cu afaceri de 12 mil. euro în 2021. Valoarea tranzacţiei ajunge la 14 mil. euro

ROCA Industry preia integral compania Dial din Hârşova,...

Autor: Cristina Bellu

29.04.2022, 12:50 830

ROCA Industry, holding înfiinţat de ROCA Investments cu denumirea Holdingrock1 la Registrul Comerţului, care grupează companii româneşti producătoare de materiale de construcţii, anunţă preluarea integrală a companiei Dial din Hârşova, jud. Constanţa, specializată în fabricarea produselor de sârmă, într-o tranzacţie de 14 milioane de euro.

Preţul de achiziţie urmează să fie plătit parţial la închiderea tranzacţiei, care în acest moment este supusă aprobării Consiliului Concurenţei, iar diferenţa cel târziu în primul trimestru din 2023, transmit reprezentanţii ROCA Industry într-un anunţ pe Bursă.

Înfiinţată în anul 1994, în Hârşova, jud. Constanţa,  Dial şi-a început activitatea prin producerea de dopuri şi furtun. Ulterior, compania şi-a lărgit domeniul de activitate prin achiziţionarea unei linii de confecţionat plasa rabitz.

Între 1998-2005, Dial îşi creşte capacitatea de producţie prin achiziţionarea a trei utilaje de produs plasă împletită de gard de la un furnizor din Japonia, iar în anii care au urmat şi-a extins portofoliul cu două noi produse: panourile bordurate de gard şi plasa sudată de gard la role, arată datele de pe site-ul societăţii.

Ulterior, datorită cererii în creştere a produselor din sârma destinată prejmuirilor, Dial a renunţat treptat la produsele din mase plastice.

În 2021, compania a raportat afaceri de 12 mil. euro, iar pentru anul în curs şi-a bugetat investiţii de 8 mil. euro (aprox. 40 mil. lei).

Acestea includ finalizarea unei noi hale de producţie în T2/2022, creşterea capacităţii de producţie, dar şi dezvoltarea unor noi linii de business.

Roca Industry s-a listat pe 27 ianuarie 2022 pe segmentul AeRO de la BVB sub simbolul ROC1. Holdingul a  a derulat un plasament privat la bursa de la Bucureşti în decembrie 2021 prin care a vândut 4,5 milioane de acţiuni la un preţ de 10 lei, respectiv o finanţarea de 45 mil. lei prin intermediul BT Capital Partners.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO