Burse - Fonduri mutuale

Cine sunt şi ce rol au greii care lucrează la cea mai mare vânzare de acţiuni din istoria României: listarea la Bursă a Hidroelectrica. Astăzi ZF analizează Citigroup, Erste Bank, Jefferies şi Morgan Stanley

Cine sunt şi ce rol au greii care lucrează la cea mai...

Autor: Tibi Oprea

09.06.2023, 07:38 1815

♦ Potrivit unor calcule ZF, cei 15 care fac parte din consorţiul de listare ar urma să primească 80 mil. euro.

Cea mai mare ofertă de listare de acţiuni din istoria României, respectiv un pachet de până la 20% din Hidroelectrica prin aducerea la Bursă de către acţionarul minoritar Fondul Proprietatea, a atras unele dintre cele mai mari nume din industria financiară globală.

Potrivit unor estimări ale Ziarului Financiar care au luat în calcul oferta maximă de 2 miliarde de euro, cei care pregătesc prospectul de listare, au testat apetitul investitorilor, au derulat road show-urile şi au „disecat” financiar Hidroelectrica, stabilind cum va fi structurat IPO-ul, ar urma să primească 80 de milioane de euro. Dar cine sunt mai exact aceştia şi ce rol au în ofertă?

În comunicatul în care anunţă oficial intenţia de listare, Hidroelectrica a devăluit numele consultanţilor, în număr de 15. Astăzi ZF îi prezintă pe Citigroup Global Markets Europe AG, Erste Group Bank AG, Jefferies GMBH şi Morgan Stanley Europe SE.

Aceştia sunt coordonatori globali comuni în legătură cu oferta, adică aceia care gestionează întreaga operaţiune şi sunt responsabili cu structurarea ofertei la nivel intern şi internaţional. Cu alte cuvinte, sunt brokerii care au cuvântul cel mai important de spus, dar şi o răspundere mai mare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO