Burse - Fonduri mutuale

Românii ar putea avea la fel de mulţi bani ca europenii în fonduri mutuale până în 2015

Autor: Roxana Pricop

26.01.2012, 12:11 321

Dragoş Neacşu, preşedintele societăţii Erste Asset Management, cel mai mare administrator de fonduri mutuale, se aşteaptă ca în următorii 3-4 ani investiţia medie în fonduri să ajungă la niveluri comparabile cu media de 600 euro din Europa Centrală şi de Est.

"În România, valoarea investiţiei medii în fonduri mutuale trece uşor de 100 euro, însă este mult sub media din Europa Centrală şi de Est, unde o persoană investeşte în medie circa 600 de euro. Cred că în următorii trei sau patru ani, România are potenţialul să atingă niveluri comparabile cu această medie, dacă revine creşterea economică, dacă în fondurile autohtone va intra capital şi de peste graniţe şi dacă apetitul pentru risc al investitorilor locali va creşte", a mai spus Neacşu.

Pentru acest an, administratorul mizează în continuare pe atractivitatea fondurilor de obligaţiuni, după ce în 2011 acestea au depăşit fondurile moentare la valoarea sumelor atrase de la investitori. Erste Asset Management a încheiat anul 2011 cu un profit net de circa 400.000 euro, la jumătate faţă de 2010, şi cu un avans de 50% al cifrei de afaceri până la peste 9 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO