Burse - Fonduri mutuale

Romcab incaseaza 9 mil. euro din vanzarea unitatilor de productie din Targu-Mures

Romcab incaseaza 9 mil. euro din vanzarea unitatilor de productie din Targu-Mures

Click pentru imaginea intreaga

04.12.2007, 17:42 106

Producatorul de cabluri electrice Romcab (MCAB) si-a vandut unitatile de productie si terenurile aferente din centrul orasului Targu-Mures pentru 9 mil. euro, banii urmand sa fie utilizati pentru constructia unei noi unitati de productie in afara orasului.
Conducerea Romcab a anuntat schimbarea locatiei de productie in vederea dezvoltarii productiei conform planurilor pe care compania le are pe termen lung. Compania doreste dezvoltarea spatiilor de productie si achizitionarea de utilaje care sa permita atat cresterile de gama propuse, cat si imbunatatirea calitativa a produselor actuale.
Romcab a semnat deja vanzarea terenului aferent locatiei in care compania isi desfasoara la momentul actual activitatea, cu suprafata de 42.000 de metri patrati, precum si a cladirilor aferente acestuia, cu o suprafata construita de 29.000 de metri patrati, cumparatorul fiind societatea Valtecia Achizitii, potrivit unei raportari transmise Bursei RASDAQ.
Romcab a declarat ca negocierile in vederea achizitionarii unei suprafete de teren de 80.000 de metri patrati se afla in curs de finalizare. Noua fabrica va fi situata la circa 15 km de orasul Targu-Mures, firma constructoare urmand sa fie desemnata in urma unei licitatii. Romcab a semnat cu firma Valtecia un contrat de inchiriere a terenului si a cladirilor pe o perioada de doi ani, compania urmand sa-si desfasoare activitatea in locatia anterioara pana la finalizarea noului amplasament.
Societatea isi propune pentru 2008 demararea productiei pentru game noi de produse si anume cablu de energie pentru infrastructura si cablu de medie si inalta tensiune.
Noile tipuri de cabluri prevazute vin in completarea gamei actuale de cabluri si conductori electrici de joasa si medie tensiune destinati instalatiilor in constructii civile si industriale.
Cresteri de activitate sunt necesare si in domeniul cablajelor, unde pentru 2008 clientii au solicitat dublarea cifrei de afaceri realizate in 2007, generand astfel cresterea numarului de personal si a spatiului alocat desfasurarii productiei, sustin reprezentantii companiei.
Romcab previzioneaza pentru anul urmator o cifra de afaceri de 25 mil. euro, aceasta urmand sa fie realizata pe principalele segmente de piata carora se adreseaza produsele companiei: instalatii in constructii, industria auto, infrastructura si produse de uz casnic. Compania estimeaza ca vanzarile catre Uniunea Europeana vor ocupa un procent important din cifra de afaceri, estimate la circa 35% din totalul afacerilor. Romcab se va orienta in special catre Polonia, Germania, Italia si Ungaria. Compania prevede pentru 2008 un profit de circa 7% din cifra de afaceri.
Romcab se afla in proces de reorganizare, reprezentantii companiei sustinand ca pana in prezent aceasta si-a achitat conform scadentelor din plan toate obligatiile la plata datorate. O parte din sumele incasate in urma vanzarii activelor au fost utilizate pentru a achita integral sumele ramase de platit in baza planului de reorganizare, in vreme ce restul sumelor sunt destinate pentru sustinerea cresterilor de activitate previzionate.
Compania a obtinut in primele noua luni un profit brut de 620.000 de euro (2,02 mil. lei), de sase ori mai mare comparativ cu profitul inregistrat in perioada similara a anului trecut. Romcab a realizat in perioada ianuarie-septembrie o cifra de afaceri de 11,7 mil. euro, in crestere cu 12% fata de vanzarile din primele trei trimestre din 2006.
Romcab este controlata de firma Sadalbari SRL, care detine circa 80% din actiuni, in timp ce banca americana de investitii Morgan Stanley a preluat recent 10% din companie.
Actiunile Romcab se tranzactioneaza la pretul de 12,5 lei/actiune, capitalizarea companiei fiind de circa 20 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO