Burse - Fonduri mutuale

Romgaz a continuat scăderea pe bursă şi după rezultate

Romgaz a continuat scăderea pe bursă şi după rezultate

Autor: Roxana Pricop

18.08.2015, 00:03 543
Acţiunile producătorului de gaze Romgaz (simbol bursier SNG) au raportat un minus de 1,2% în şedinţa de ieri, până la o cotaţie 33,1 lei/titlu, potrivit datelor disponibile la ora 18.00.

Aceasta este a patra şedinţă consecutivă de scăderi pe bursă pentru Romgaz, în contextul în care compania şi-a publicat vineri, 14 august, re­zultatele financiare pe primul semestru.

Romgaz a raportat un minus de 19% la vânzările de gaze în al doilea trimestru, iar profitul net s-a ajustat negativ cu 22% până la 204 milioane de lei, rezultatele fiind sub aşteptările analiştilor.

Producătorul de gaze naturale este a doua cea mai valoroasă companie listată la bursă după Petrom, cu o capitalizare de 12,9 mld. lei.

Investitorii au tranzacţionat ieri acţiuni Romgaz în valoare de 4 mi­lioane de lei, cu 25% sub rulajul de vineri, 14 august. Indicele BET, principala referinţă a bursei de la Bucureşti, a scăzut ieri cu 0,5%. Acţiunile Romgaz au un minus de 5% în acest an. Adăugând dividendul plătit de companie, acţiunile au un plus de circa 4%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO