Burse - Fonduri mutuale

​Romgaz are aprobarea acţionarilor pentru investiţii de 15,7 miliarde de lei în următorii cinci ani. “Producţia de energie electrică şi din alte surse, respectiv surse regenerabile, este o direcţie de urmărit”

​Romgaz are aprobarea acţionarilor pentru investiţii...

Autor: Tibi Oprea

16.06.2020, 16:34 380

Acţionarii Romgaz (simbol bursier SNG), cel mai mare producător de gaze naturale din România, au aprobat luni strategia de dezvoltare/investiţii a companiei pentru perioada 2020-2025, potrivit unui raport la Bursă.

De asemenea, în cadrul aceleiaşi şedinţe, acţionarii au aprobat şi majorarea plafonului unui contract de facilitate de credit încheiat cu Banca Comercială Română, pentru emiterea de scrisori de garanţie bancară până la limita de 100 milioane de dolari.

Pentru perioada 2020-2025 Romgaz previzionează un program de investiţii de circa 15,7 miliarde de lei, dintre care circa 5,4 miliarde de lei vor merge în proiecte legate de producţia de gaze naturale, circa 5,5 miliarde de lei vor fi folosiţi în asocieri şi parteneriate, 3,7 miliarde de lei vor merge în proiecte de producţie de energie electrică, iar aproximativ 1,18 miliarde de lei ar fi investiţii în petrochimie.

Romgaz transmite că “alinierea politicii companiei la obiectivele europene şi naţionale este o precondiţie, prin urmare producţia de energie electrică şi din alte surse, respectiv surse regenerabile, este o direcţie de urmărit, în special din perspectiva asigurării unui mix de resurse, cum ar fi eolian/solar şi gaze”.

Astfel, acţionarii au stabilit, printre altele, următoarele obiective strategice: creşterea portofoliului de rezerve şi resurse, prin descoperirea de noi resurse şi îmbunătăţirea recuperarii resurselor deja descoperite; identificarea unor noi oportunităţi de creştere şi diversificare; creşterea performanţelor societăţii; menţinerea declinului natural al producţiei de gaze naturale la niveluri minimale; consolidarea poziţiei pe pieţele de furnizare a energiei; extinderea activităţii societăţii la nivel regional, prin identificarea unor noi oportunităţi de afaceri; creşterea gradului de înlocuire a rezervelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO