Burse - Fonduri mutuale

Romgaz va emite bonduri de 500 mil. euro în a doua jumătate a anului. Compania caută un consultant pentru finanţare şi va semna un contract cu o agenţie de rating de credit

Romgaz va emite bonduri de 500 mil. euro în a doua...

Autor: Tibi Oprea

06.02.2024, 00:07 2039

Pentru finanţarea proiectului Neptun Deep din Marea Neagră alături de OMV Petrom, producătorul şi furnizorul de gaze naturale Romgaz (simbol bursier SNG) intenţionează să vândă obligaţiuni de 500 mil. euro în a doua jumătate a acestui an, care vor reprezenta prima tranşă din cadrul unui program de obligaţiuni medium term notes (MTN).

„Aşa cum am menţionat în comunicările anterioare şi în propunerea de buget pentru anul 2024, intenţia noastră este de a emite prima tranşă de 500 mil. euro din cadrul unui program MTN în a doua jumătate a anului curent“, spune Răzvan Popescu, CEO al Romgaz, pentru ZF.

Bondurile vor fi emise pentru finanţarea investiţiilor, inclusiv partea de 50% din Neptun Deep. Anterior, compania de stat a anunţat că vrea să atragă 1 mld. euro printr-o emisiune de obligaţiuni desfăşurată în două etape de câte 500 mil. euro, restul finanţării până la aproximativ 2 mld. euro fiind asigurată din surse proprii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO