Burse - Fonduri mutuale

Rompetrol Well Services - cea mai profitabila companie din imperiul lui Patriciu

Rompetrol Well Services - cea mai profitabila companie din imperiul lui Patriciu

Click pentru imaginea marita

13.08.2007, 19:02 27

Rompetrol Well Services (PTR), divizia de servicii a grupului Rompetrol controlat de omul de afaceri Dinu Patriciu, a inregistrat in primul semestru un profit net de 8,96 mil. lei (2,71 mil. euro), de 2,3 ori mai mare decat in perioada similara a anului trecut. Cifra de afaceri a companiei a urcat cu 50%, la aproape 40 mil. lei
(12,1 mil. euro).
Compania a inregistrat astfel in primul semestru o rata a profitului net raportat la cifra de afaceri de peste 22%.
In comparatie, Rompetrol Rafinare Constanta (RRC), compania principala a grupului Rompetrol, care opereaza rafinaria Petromidia, a obtinut la sase luni un profit net de 15,46 mil. lei (4,68 mil. euro) la o cifra de afaceri de 2,3 mld. lei (696 mil. euro), avand o rata a profitului de doar 0,7%.
Realizarile Rompetrol Well Services au fost influentate pozitiv de cresterea investitiilor in domeniul extractiei de petrol si gaze, ca urmare a cresterii preturilor pe piata internationala, potrivit raportului semestrial al companiei.
Grupul Rompetrol si-a redus participatia in cadrul Rompetrol Well Services la 51%, dupa ce a vandut aproape 20% din companie pe piata de capital. Principalul actionar minoritar intrat in companie in acest an este fondul olandez MEI - Roemenie en Bulgarije Fonds, cu o participatie de 6%.
Actiunile Rompetrol Well Services au oferit de la inceputul anului un randament de 170%, luand in calcul si majorarea de capital cu actiuni gratuite realizata de companie. Capitalizarea companiei este in prezent de 68 mil. euro, la un pret de 1,56 lei/actiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO