Burse - Fonduri mutuale

Rulmentul Barlad se extinde in Ungaria

23.01.2007, 18:25 21

Conducerea companiei Rulmenti Barlad intentioneaza sa-si extinda activitatea in Ungaria printr-o investitie de 3,43 mil. euro. Suma va fi folosita pentru achizitia a 49% din actiunile producatorului de rulmenti New MGM Company din Di?sd, potrivit unui comunicat emis pe Bursa.
Decizia va fi luata in cadrul AGEA de la jumatatea lunii viitoare, investitia urmand sa fie acoperita printr-un credit in valoare de 3,5 milioane de euro pe o perioada de cinci ani, garantat cu terenuri ale societatii si gaj pe actiunile ce fac obiectul acestei investitii. New MGM Company, cu un capital social de 7 mil. euro, produce rulmenti radiali cu bile si role conice.
Societatea a fost privatizata in 1996 cand pachetul de control a fost preluat de compania coreana Daewoo. Actionarul majoritar al Rulmenti Barlad este grupul turc Kombassan, principalul actionar minoritar fiind SIF Moldova, cu o participatie de circa 6%.
Actiunile Rulmentul Barlad sunt tranzactionate pe Bursa pe piata titlurilor nelistate, acestea sarind cu peste 7% in sedinta de ieri. Ultimul pret la care aceste titluri s-au tranzactionat a fost de 4,5 lei/actiune, nivel la care capitalizarea companiei ajunge la 53,4 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO