Burse - Fonduri mutuale

Ruşii s-au răzgândit: Miliardarul rus Dimitri Pumpianski a amânat vânzarea pe Bursa de la Bucureşti a 59% din producătorul de ţevi TMK Artrom Slatina

Ruşii s-au răzgândit: Miliardarul rus Dimitri...

Autor: Liviu Popescu

08.05.2019, 18:32 564

Producătorul de ţevi industriale TMK Artrom (simbol bursier ART) a anunţat miercuri seară la bursă că amânat oferta publică secundară pe care acţionarul majoritar intenţiona să o efectueze la bursa de la Bucureşti prin intermediul Raiffeisen şi al Wood&Company.

“TMK-Artrom a fost informată de către acţionarul său majoritar, TMK Europe GmbH, cu privire la intenţia acestuia de a amâna lansarea ofertei publice secundare de până la 69.000.000 acţiuni nominative existente, emise de Societate şi deţinute de TMK Europe GmbH, reprezentând aproximativ 59,3955% din capitalul social al societăţii”, se arată la bursă. În documentul publicat în această seară nu se menţionează niciun motiv care a stat la baza acestei decizii.

Producătorul de ţevi din oţel a raportat pentru primul trimestru din 2019 un profit net consolidat de 304.200 lei, faţă de rezultatul net consolidat de 12 mil. lei realizat în 2018, în contextul unor venituri de 336,1 mil. lei, în creştere cu 1,3% faţă de cele din anul precedent, potrivit rezultatelor financiare trimestriale pentru T1/2019.

TMK-Artrom, cu 453 mil. lei capitalizare, este controlată de TMK Europe din Düsseldorf, compania care la rândul său este deţinută de OAO TMK din Rusia.

De la începutul anului, acţiunile ART înregistrează o creştere de 24%, pe fondul unui rulaj în valoare de 275.170 lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO