Burse - Fonduri mutuale

S-a încheiat a opta ofertă de vânzare de titluri de stat Fidelis: micii investitori au subscris de circa 1,44 miliarde de lei. Titlurile de stat urmează să ajungă la Bursa de Valori Bucureşti

S-a încheiat a opta ofertă de vânzare de titluri de...

Autor: Tibi Oprea

22.06.2022, 00:05 1777

Din 6 iunie şi până pe 21 iunie 2022, adică pe parcursul derulării ofertei de vânzare de titluri de stat Fidelis, ediţia a VIII-a, de către Ministerul Finanţelor, la dobânzi chiar şi de 7,8% la lei, micii investitori au subscris de circa 1,44 de miliarde de lei, arată datele agregate de ZF din platformele brokerilor.

Cu alte cuvinte, în fiecare zi de pe parcursul acestei perioade de subscriere investitorii au împrumutat statul român în medie cu 120 de milioane de lei, potrivit calculelor făcute de ZF.

Spre comparaţie, precedenta emisiune Fidelis, de la finalul lunii martie, a atras subscrieri de 2 miliarde de lei, în timp ce ediţia a VI-a de la finele anului 2021 a avut subscrieri de aproximativ 1,1 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO