Burse - Fonduri mutuale

Safetech Innovations, companie românească de securitate cibernetică cu birouri în Bucureşti, Londra şi Abu Dhabi, a încheiat 2022 cu o cifră de afaceri de 34,9 milioane de lei, în creştere cu 52%, şi un profit net de 10,2 milioane de lei, cu 70% mai mare faţă de 2021

Safetech Innovations, companie românească de securitate...

Autor: Roxana Rosu

23.02.2023, 12:57 323

Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori Bucureşti, cu birouri în Bucureşti, Londra şi Abu Dhabi, a încheiat 2022 cu o cifră de afaceri de 34,9 milioane de lei, în creştere cu 52%, şi un profit net de 10,2 milioane de lei, cu 70% mai mare faţă de 2021.

Aceasta este prima raportare a rezultatelor financiare întocmite conform standardelor IFRS după listarea companiei pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti la începutul lunii februarie. 

„În 2022, Safetech Innovations a parcurs un amplu proces de pregătire pentru listarea pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti. Ne bucurăm că ne-am ţinut de această promisiune faţă de investitori şi că acţiunile SAFE au debutat pe această piaţă înainte de publicarea rezultatelor financiare preliminare pentru 2022. În ceea ce priveşte performanţa financiară din 2022, serviciile de securitate cibernetică, au contribuit cu 43% la cifra de afaceri totală, iar implementarea soluţiilor de securitate cibernetică au contribuit cu 57%. În 2022, am avut parte de o creştere a numărului de contracte recurente, dar şi la nivel de clienţi, reuşind să câştigăm 14 clienţi noi”, a declarat Victor Gânsac, Preşedinte Consiliu de Administraţie şi CEO al Safetech Innovations.

La nivel consolidat, incluzând rezultatele Safetech Innovations şi Safetech Innovations Global Services Limited din Marea Britanie, înfiinţată în august 2022 şi în care Safetech Innovations deţine o participaţie de 67%, afacerile s-au ridicat la 34,9 milioane de lei, iar profitul net la 9,5 milioane de lei.

Entitatea din Marea Britanie are cinci angajaţi cu normă întreagă, inclusiv directorul general, Anca Stancu - director de vânzări, care va acoperi Marea Britanie şi SUA, director conturi strategice pentru Marea Britanie şi manager vânzări parteneriate şi companii. Compania din Londra a fost acreditată pentru a participa în cadrul procedurilor de licitaţii publice şi a semnat parteneriate cu producători de soluţii de securitate cibernetică de talie internaţională, cum ar fi: DarkTrace, CheckPoint, Cynet.

În 2023, Safetech Innovations vizează consolidarea afacerii din România, atât prin creşterea numărului de clienţi noi, cât şi a numărului de contracte recurente, precum şi dezvoltarea filialei din Marea Britanie.  

„Oportunităţile în domeniul securităţii cibernetice vor continua să crească, pieţele din întreaga lume, inclusiv România, intenţionând să investească în acest domeniu ca urmare a creşterii rapide şi alarmante a atacurilor cibernetice. Luând în considerare ritmul actual de creştere, daunele provocate de atacurile cibernetice se vor ridica la aproximativ 11 trilioane de dolari anual până în 2025, o creştere cu 300% faţă de anul 2015, conform unui raport publicat de Global Data în august 2022. Totodată, piaţa securităţii cibernetice a fost evaluată la 220 de miliarde de dolari în 2021 şi este estimată să înregistreze o rată de creştere anuală compusă (CAGR) de aproximativ 9% între 2021 şi 2026, până la 2 trilioane de dolari, conform aceluiaşi raport. Cu toate aceasta, ambiţia noastră este sa creştem într-un ritm mai accelerat decât piaţa”, a adăugat Victor Gânsac.

Conform bugetului de venituri şi cheltuieli la nivel consolidat publicat la începutul lunii februarie, în 2023, compania vizează atingerea unei cifre de afaceri de 58,1 milioane de lei şi un profit net de 13,9 milioane de lei.

Safetech Innovations este listată pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti începând cu data de 6 februarie 2023 şi se tranzacţionează sub simbolul SAFE. În prezent, compania are o capitalizare de piaţă de 211 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO