Burse - Fonduri mutuale

Safetech Innovations, companie de securitate cibernetică, mizează pe afaceri de 23 mil. lei şi profit de 5,7 mil. lei la finalul anului. La nouă luni, compania şi-a majorat profitul de peste două ori, la 2,2 mil. lei

Safetech Innovations, companie de securitate cibernetică, mizează pe afaceri de 23 mil. lei şi profit de 5,7 mil. lei la finalul anului. La nouă luni, compania şi-a majorat profitul de peste două ori, la 2,2 mil. lei

Victor Gânsac, CEO al Safetech Innovations

Autor: Cristina Bellu

08.11.2021, 09:26 615

Safetech Innovations, companie românească de securitate cibernetică listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul bursier SAFE, a încheiat primele nouă luni din 2021 cu afaceri de 13,1 mil. lei, în creştere cu 53% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce profitul companiei s-a majorat cu 153%, până la 2,2 mil. lei.

„Primele nouă luni ale anului 2021 au fost dinamice. Ne-am extins portofoliul cu 16 clienţi noi de la începutul anului şi continuăm să semnăm tot mai multe contracte recurente cu clienţii noştri existenţi,” spune Victor Gânsac, CEO al Safetech Innovations.

El preconizează un sfârşit de an intens, care va aduce pentru Safetech afaceri de 23,5 milioane de lei şi un profit net de 5,7 milioane de lei.

„De-a lungul activităţii noastre, cea mai mare cifră de afaceri, precum şi profitul au fost întotdeauna generate în ultimul trimestru al fiecărui an, în conformitate cu ciclicitatea generală a afacerii în sectorul IT. Premisele sunt foarte bune şi am înregistrat deja o majorare a cererilor de servicii şi soluţii în octombrie 2021,” adaugă Victor Gânsac. 

În primele nouă luni ale anului 2021, solicitările pentru serviciile de securitate cibernetică oferite de Safetech Innovations au evoluat în concordanţă cu trimestrele anterioare, cele mai multe solicitări fiind înregistrate pentru serviciile de monitorizare, mentenanţă şi implementări soluţii de securitate, precum şi audit şi testare securitate. Serviciile de securitate cibernetică au contribuit cu 52% la cifra de afaceri totală, implementarea soluţiilor de securitate cibernetică cu 47%, în timp ce vânzarea de echipamente a echivalat cu 1% din totalul veniturilor. Creşterea cifrei de afaceri a fost determinată de contractele încheiate cu clienţii existenţi dar şi de vânzările generate către clienţi noi şi este reprezentată în primul rând de contractele recurente, semnate pe o durată medie de trei ani.

Safetech Innovations este în proces de extindere a amprentei geografice şi intrarea pe pieţe noi prin realizarea de parteneriate. În prezent, compania se află în etapa de consolidare a expunerii serviciilor sale pe pieţele din SUA, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, precum şi pe piaţa din Japonia. În ceea ce priveşte piaţa din SUA, în septembrie 2021, compania a primit statutul de furnizor de servicii şi soluţii de securitate cibernetică pentru agenţiile guvernamentale şi contractorii din SUA, fiind inclusă în platforma SAM (System for Award Management), deţinută şi operată de Guvernul federal al Statelor Unite ale Americii.

Pentru a accelera şi mai mult expansiunea în străinătate, Safetech Innovations intenţionează să atragă aproximativ 10 milioane de lei de la investitorii BVB, în cadrul primei majorări de capital efectuată de companie de la listarea pe piaţa AeRO.

Ca atare, Safetech Innovations a publicat prospectul majorării de capital social. Capitalul obţinut în urma majorării capitalului social va fi utilizat pentru finanţarea operaţiunilor de înfiinţare a filialelor companiei în Marea Britanie şi SUA. Cele două entităţi vor fi responsabile cu promovarea şi vânzarea soluţiilor şi serviciilor Safetech Innovations pe pieţele externe.

Operaţiunea de majorare a capitalului social se va desfăşura în două etape. În prima etapă a operaţiunii, acţiunile SAFE nou emise vor fi oferite investitorilor la preţul de 10,4171 lei/acţiune. Pentru a cumpăra o nouă acţiune SAFE la preţul menţionat, investitorii vor avea nevoie de 15,625 drepturi de preferinţă, cu rotunjire la cel mai apropiat număr natural inferior. Perioada de tranzacţionare a drepturilor de preferinţă se va derula între 12 şi 25 noiembrie 2021, în timp ce Etapa 1 a subscrierilor va avea loc în perioada 6 decembrie 2021 –  5 ianuarie 2022. Acţiunile nesubscrise vor fi oferite în Etapa 2 – plasament privat, care se va desfăşura între 19 ianuarie şi 2 februarie, cu opţiune de închidere anticipată.

Safetech Innovations este listată pe piaţa AeRO începând cu data de 29 ianuarie 2021. Compania are o capitalizare de piaţă de peste 210 de milioane de lei, iar începând cu data de 11 octombrie 2021, acţiunile SAFE sunt incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de Bursa de Valori Bucureşti pentru piaţa AeRO. În cadrul acestui indice, Safetech Innovations deţine a treia cea mai mare pondere.

AFACERI DE LA ZERO