Burse - Fonduri mutuale

Săptămână de coşmar pentru burse

Săptămână de coşmar pentru burse

Autor: Adrian Cojocar

26.09.2011, 00:03 463

Cele mai importante burse din regiune şi de pe plan global au traversat una dintre cele mai dificile săptămâni din ultimul an, corecţii puternice prăbuşind indicii de referinţă în medie cu circa 8%. La Bucureşti, indicele BET, al celor mai lichide 10 acţiuni de pe piaţă, a coborât cu 5,8% săptămâna trecută, reprezentând a doua cea mai proastă evoluţie din acest an. O corecţie săptămânală mai drastică în acest an nu a avut loc decât la începutul lunii august şi s-a plasat la nivelul de 7,9%.

Indicele BET-FI, reprezentat de SIF-uri şi Fondul Proprietatea, s-a depreciat cu 8,4% pe parcursul săptămânii trecute.

Vânzările în masă ale investitorilor au dus indicii burselor din Austria şi Rusia în jos cu 10,5% şi respectiv 11,9%, în timp ce bursa din Ungaria a pierdut 9,7%. Scăderi severe au consemnat săptămâna trecută şi indicele DAX, al bursei germane, şi cel francez CAC 40, care s-au depreciat fiecare cu 7,3%. Nici bursa americană nu a rămas neafectată, principalii indici ai acesteia coborând cu circa 6,5% în acelaşi interval.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO