Burse - Fonduri mutuale

Scăderi pe linie pentru contractele futures de pe marile burse: Wall Street -2%, Frankfurt -3%, Londra -2%. Bursa de la Bucureşti deschide la ora 10:00. “Va fi din nou panică. Nu cred că mai apar cumpărători”

Scăderi pe linie pentru contractele futures de pe marile...

Autor: Liviu Popescu

24.02.2022, 08:46 334

Wall Street scade cu 2% prin prisma indicelui Dow Jones Futures cu opt ore înainte de deschiderea şedinţei de tranzacţionare de la New York, Frankfurt are minus 3% prin indicele DAX Futures, Londra şi Varşovia minus 2%, iar lucrurile s-ar putea înrăutăţi. În Moscova, Bursa s-a închis pe termen nedefinit.

Cu alte cuvinte Wall Street îşi extinde declinul înregistrat anterior în contextul în care preşedintele rus Vladimir Putin a autorizat o "operaţiune militară specială" în Ucraina.

La Bucureşti, indicele BET nu are contracte futures, dar primele reacţii ale analiştilor sunt că panica va fi la ordinea zilei şi că cel mai probabil cumpărătorii vor mai puţini decât vânzătorii. Bursa locală deschide la ora 10:00.

“Mă aştept să avem din nou panică în piaţă, cel puţin la începutul şedinţei. Posibil totuşi să nu mai apară cumpărători ca şi marţi”, spune Radu Cojoc, broker al Goldring.

Într-un discurs televizat, Putin a afirmat că operaţiunea specială vine ca răspuns la ameninţările venite dinspre Ucraina. El a declarat că Rusia nu intenţionează să ocupe Ucraina şi a spus că responsabilitatea pentru vărsarea de sânge aparţine "regimului" ucrainean. Însă martorii spun că explozii şi atacuri aeriene pot fi observate şi în estul ţării, aproape de graniţa cu Polonia.

Petrolul se apreciază cu 5% la aproape 97 de dolari, iar preţul aurului creşte cu aproape 2%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO