Burse - Fonduri mutuale

Scăderile se accentuează pentru Société Générale, acţionarul principal al BRD: Acţiunile coboară cu 11% pe bursa franceză, după ce au început ziua cu minus 7% din cauza strategiei care a dezamăgit investitorii

Scăderile se accentuează pentru Société Générale,...

Autor: Eduard Ivanovici

18.09.2023, 17:46 1727

Cu 11,45% se depreciau acţiunile grupului bancar Société Générale (GLE), acţionarul majoritar al BRD SocGen, la finalul şedinţei de tranzacţionare de luni de la Bursa de Valori din Franţa, după ce au deschis sesiunea cu o scădere de circa 7%.

Acţiunile Société Générale, acţionarul majoritar al BRD, scad cu 8% pe Bursa de la Paris. La Bucureşti, BRD SocGen pierde 1%

Investitorii au intrat la vânzare pe fondul declaraţiilor CEO-ului Slawomir Krupta conform cărora banca se aşteaptă la o creştere anuală a veniturilor de 0-2% în intervalul cuprins între 2022 şi 2026.

Analiştii au fost surprinşi în mod negativ de estimările CEO-ului. De exemplu, Keefe Bruyette & Woods spune că „noile prognoze actualizate ale SocGen sunt dezamăgitoare; problemele structurale, pe termen lung, rămân în continuare acolo”.

Pe piaţa de capital de la Paris, Société Générale este a douăzeci şi şaptea companie în funcţie de capitalizare, peste Renault şi Carrefour, dar sub Michelin şi Orange. Banca afişează în prezent o valoare de piaţă de 19 miliarde de euro.

La Bursa de Valori Bucureşti, acţiunile BRD scădeau cu 1,3% la ora publicării ştirii, al doilea cel mai mare declin din indicele BET.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO