Burse - Fonduri mutuale

Scăderile bursiere au majorat pe linie discounturile de tranzacţionare ale SIF-urilor: de la 40% la SIF2 la 67% la SIF4

Scăderile bursiere au majorat pe linie discounturile de...

Autor: Liviu Popescu

23.03.2020, 20:00 372

♦ Discountul s-a majorat chiar şi cu 12 puncte procentuale precum este cazul SIF Oltenia, care în aproape trei săptămâni a ajuns de la un discount de 33,5% la 45,8%, arată datele ZF ♦ Acesta este cel mai recent VUAN afişat de SIF-uri şi până la finele lunii martie investitorii pot să lucreze doar pe baza acestuia ♦ Desigur că scăderile bursiere din martie au determinat şi modificarea acestuia.

Cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri) se tranzacţionează la discounturi faţă de valoarea unitară a activului net (VUAN) cuprinse între 40% la SIF Moldova şi 67% în cazul SIF Muntenia, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza celor mai recente valori ale VUAN-ului.

Astfel scăderile puternice din ultimele două săptămâni au determinat majorări pe linie ale discounturilor de tranzacţionare ale SIF-urilor, chiar şi cu 12 puncte procentuale, precum este cazul SIF Oltenia, care în aproape trei săptămâni a ajuns de la un discount de 33,5% la 45,8%, arată datele ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO