Burse - Fonduri mutuale

Scăderile externe i-au ţinut pe tuşă pe investitorii de la Bursa din Bucureşti

Scăderile externe i-au ţinut pe tuşă pe investitorii...

Autor: Roxana Pricop

06.04.2016, 00:03 283

Investitorii de la bursa din Bucureşti au încheiat ieri tranzacţii cu acţiuni în valoare de 1,5 milioane de euro (6,5 mil. lei), potrivit datelor de la ora 17.00, în contextul în care principalele pieţe europene de acţiuni raportau scăderi semnificative drept reacţie la temerile privind încetinirea creşterii economiei globale.

Acesta este printre cele mai reduse rulaje cu acţiuni raportate în 2016 de bursa locală. Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni româneşti, s-a depreciat ieri cu până la 0,8%, scădere mai mică decât cea a indicilor bursieri din vestul Europei. Indicele DAX al bursei germane a scăzut ieri cu până la 2,3%, investitorii reacţionând la anunţul făcut de ministerul german al economiei că în februarie comenzile industriale au scăzut cu 1,2%, cea mai slabă evoluţie din ultimele şase luni. De asemenea, Christine Lagarde, şeful Fondului Monetar Internaţional, a avertizat asupra riscului de încetinire a economiei globale. La aceste veşti proaste se adaugă temerile investitorilor legate de dezastrul economic pe care l-ar putea produce sectorul energetic la nivel internaţional, afectat de prăbuşirea cotaţiei barilului de petrol, dar şi amploarea expunerii băncilor pe acest sector.

La Bucureşti, cele mai tranzacţionte acţiuni au fost ieri titlurile Fondului Proprietatea, cu tranzacţii de 1,5 mil. lei, urmate de cele ale Băncii Transilvania cu tranzacţii de 1,3 mil. lei şi ale Electrica (0,8 mil. lei). Tranzacţiile cu cele trei acţiuni au asigurat mai bine de jumătate din rulajul general cu acţiuni din şedinţa de ieri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO