Burse - Fonduri mutuale

Schimbare de CEO la cel mai mare administrator de bani Pilon II. NN Pensii, cel mai mare investitor instituţional de la Bursa de Valori Bucureşti, are un nou CEO după expirarea mandatului Andreei Pipernea: Gerke Witteveen

Schimbare de CEO la cel mai mare administrator de bani...

Autor: Roxana Rosu

27.09.2023, 00:05 246

NN Pensii a anunţat oficial marţi că Gerke Witteveen va prelua din 9 octombrie funcţia de CEO după ce Andreei Pipernea i-a expirat mandatul.

ZF a scris despre schimbare din 30 august 2023, iar acum are şi aprobarea Autorităţii de Supra­veghere Financiară (ASF). Andreea Pipernea, cea care a condus fondul în ultimii şase ani, va urma noi oportu­nităţi profesionale şi antreprenoriale în afara companiei.

Gerke Witteveen are o experienţă de aproape 20 de ani în domeniul financiar. În ultimii şapte ani a deţinut rolul de CFO al NN Asigurări de Viaţă şi este membru al consiliului de administraţie al NN Asigurări din 2020. Totodată, este vicepreşedinte al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) din 2017 până în prezent şi membru de board al Camerei de Comerţ Româno-Olandeze (NRCC).

„Mai departe, în rolul de CEO al NN Pensii, voi continua dezvoltarea excelenţei operaţionale a companiei şi consolidarea strategiei de investiţii prin care susţinem peste 2 milioane de români să economisească pentru pensie prin Pilonul II. În următorii ani, atenţia se va concentra asupra politicilor sustenabile de investiţii aliniate standardelor ESG - Environmental, Social, Governance“, spune Gerke Witteveen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO