Burse - Fonduri mutuale

Se îndreaptă către o tranzacţie: Chimcomplex Borzeşti, companie deţinută de Ştefan Vuza, cumpără cele mai multe active ale Oltchim, după ce White Tiger, competitorul, s-a retras din licitaţie

Se îndreaptă către o tranzacţie: Chimcomplex...
24.10.2017, 17:27 1519

Oltchim Râmnicu-Vâlcea a anunţat marţi după-amiază pe Bursă semnarea vânzării pachetelor de active 1,2,3,4,5 şi parţial activul numărul 7 din combinat grupului Chimcomplex Borzeşti condus de omul de afaceri Ştefan Vuza.

Oltchim spune că celălalt competitor White Tiger Wealth Management LTD care a licitat pentru activele 1,3-5,7,8 şi parţial 9 a refuzat semnaea contractului de vânzare, retrăngându-se unilateral din tranzacţie.

Pachetul numărul 6 se va vinde către Dymanic Selling Group companie care are deja operaţiuni acolo.

Pentru pachetele de active rămase se poartă discuţii cu alţi ofertanţi.

Conform informaţiilor din piaţă, oferta Chimcomplex Borzeşti a fost de aproape 200 de milioane de euro, aici incluzând preţul activelor licitate, capitalul de lucru şi investiţiile.

Oltchim, sub semnătura administratorului judiciar BDO Business Restructuring, a anunţat că finalizarea tranzacţiilor în baza contractelor semnate cu Chimcomplex şi Dymanic este supusă anumitor condiţii care trebuie îndeplinite, printre care se numără aprobarea finală de către Adunarea Generală a Creditorilor combinatului.

Finalizarea tranzacţiilor se anticipează a avea loc în prima parte a anului 2018.

Vuza, care conduce grupul SCR - Societatea Comercială Romănă, vrea să facă din Oltchim şi Chimcomplex o companie integrată de chimie care să-şi vândă produsele regional, într-un domeniu care creşte.

VIDEO ZF Live. Ştefan Vuza, proprietarul Chimcomplex: Dacă România nu îşi comasează combinatele chimice, aşa cum au făcut alte ţări europene, acestea se vor închide

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO