Burse - Fonduri mutuale

Semnele rele continuă să se adune: Titlurile americane de stat cu scadenţa la 30 de ani scad la un minim istoric şi alimentează temerile referitoare la recesiune

Semnele rele continuă să se adune: Titlurile americane...

Autor: Alex Ciutacu

28.08.2019, 16:54 503

Randamentul titlurilor de stat cu scadenţa la 30 de ani din SUA au scăzut la un nou minim istoric miercuri, în timp ce curba de randament se inversează din ce în ce mai mult cu cea a titlurilor de stat pe termen scurt, în contextual în care traderii pariază în continuare pe o încetinire a creşterii economice în perioada următoare şi pe o inflaţie scăzută.

Potrivit CNBC, randamentul titlurilor de stat cu scadenţa la 30 de ani a scăzut la 1,907% miercuri dimineaţă, depăşind minimul record înregistrat tot anul acesta în luna august, de 1,916%.

Randamentul a crescut apoi pe parcursul zilei de miercuri până la 1,916% dar se menţine încă sub randamentele titlurilor de stat pe termen foarte scurt precum cele la trei luni şi la o lună.

Inversiunea curbei de randament s-a înrăutăţit miercuri. Randamentul titlurilor de stat cu scandeţa la 10 ani au scăzut în continuare sub randamentul celor cu scadenţa la 2 ani, înregistrând 1,454%, respective 1,5%, după ce au închis marţi şedinţa pe inversiune pentru a doua zi consecutivă.

Traderii de obligaţiuni consideră că această inversiune este un semn clar de recesiune, marcând un fenomen în care cei care cumpără datorie primesc randamente mai bune pe termen scurt decât pe termen lung. Înainte de august, ultima inversiune pe aceste randamente a început în 2005, cu doi ani înainte de recesiune şi criză globală.

Ecartul dintre titlurile de stat cu scadenţa la trei luni şi cele la zece ani – indicatorul preferat al băncii centrale americane – s-a prăbuşit la minus 54,5 puncte de bază, cel mai scăzut nivel de la criza financiară până în prezent.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO