Burse - Fonduri mutuale

Sfaturile lui Dumitru Miron, prorector ASE: Nu intraţi în panică şi diversificaţi-vă portofoliile!

Sfaturile lui Dumitru Miron, prorector ASE: Nu intraţi în panică şi diversificaţi-vă portofoliile!

Autor: Adelina Mihai

18.08.2011, 18:16 1105

Singura soluţie pe termen scurt pe care o au în prezent investitorii de pe Bursă este să nu-şi piardă cumpătul şi să nu intre în panică, acesta este sfatul pe care îl dă Dumitru Miron, prorectorul Academiei de Studii Economice (ASE).

Bursele europene au înregistrat astăzi cele mai puternice scăderi din ultima săptămână pe fondul reapariţiei temerilor privind o încetinire a creşterii economiei mondiale, amplificate şi de faptul că în SUA au crescut cererile de şomaj - semn că piaţa muncii şi economia nu şi-a revenit.

"În general, în perioade de criză, aceste prăbuşiri sunt de scurtă durată şi au efecte puternice. Pe termen scurt, aş sfătui investitorii să nu intre în panică, să nu-şi piardă cumpătul şi să aibă speranţă că lucrurile îşi vor reveni", a spus Miron, care este doctor în ştiinţe economice specializat în domeniul relaţiilor economice internaţionale.

În opinia sa, nu există "soluţii magice" prin care efectele acestor scăderi să poată fi diminuate, însă investitorii îşi pot pregăti din timp strategii prin care să evite declinuri puternice.

"Cele mai bune soluţii sunt cele care au fost verificate în timp - adică portofoliile diversificate. Eşti mai protejat dacă ţii ouăle în mai multe coşuri, aşa că soluţiile de contabilitate multivalutară, prin care tranzacţiile să se facă în mai multe valute sau mai multe tipuri de active ar putea fi o soluţie pentru viitor", a adăugat Miron.

Academia de Studii Economice este una dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ de pe piaţa locală, care şcolarizează în prezent circa 34.000 de studenţi şi care are 800 de cadre didactice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO