Burse - Fonduri mutuale

SIF Hoteluri, companie din portofoliul SIF Banat-Crişana, a vândut hotelul Eurohotel Baia Mare. Tranzacţie de 2,1 mil. euro

SIF Hoteluri, companie din portofoliul SIF...

Autor: Eduard Ivanovici

28.12.2022, 18:16 307

SIF Hoteluri (simbol bursier CAOR) şi-a informat acţionarii cu privire la vânzarea hotelului Eurohotel din Baia Mare, incluzând imobilele, mijloacele fixe, obiectivele de inventar, stocurile de mărfuri, activele mobile necorporale, angajaţii şi contractele cu clienţii şi furnizorii, potrivit unui raport prezent la Bursă.

„Aprobarea vânzării mai sus menţionate de către Consiliul de Administraţie al SIF Hoteluri s-a realizat în baza hotărârii nr. 2 din 21.12.2022 a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor SIF Hoteluri, prin care Consiliul de Administraţie a fost împuternicit să efectueze tranzacţia şi să aprobe preţul în baza unui raport de evaluare întocmit cu cel mult două luni anterior datei hotărârii AGEA”, reiese din document.

În raportul de la BVB nu este menţionat numele cumpărătorului. Tranzacţia s-a realizat prin negociere directă, preţul final fiind de 2,1 milioane de euro. În baza promisiunii bilaterale de vânzare-cumpărare s-a încasat un avans în sumă de 310.000 euro, urmând ca diferenţa de preţ să fie încasată odată cu încheierea contractului de vânzare-cumpărare.

Acţiunile CAOR sunt deţinute în proporţie de 99% de SIF Banat-Crişana şi înregistrează o creştere de 46,8% în 2022, pe tranzacţii de doar 34.400 de lei. Compania valorează 72,6 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO