Burse - Fonduri mutuale

Simtel Team va instala 30.000 de panouri fotovoltaice pe clădirile dezvoltatorului logistic CTP. Reacţie pozitivă la Bursă

Simtel Team va instala 30.000 de panouri fotovoltaice pe...

Autor: Cristina Bellu

14.03.2022, 10:49 878

Simtel Team, companie românească de inginerie şi tehnologie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul SMTL, anunţă semnarea unui parteneriat cu dezvoltatorul de spaţii industriale şi logistice CTP România privind construirea şi instalarea a aproximativ 30.000 de panouri fotovoltaice pe mai multe clădiri din cadrul parcului industrial CTPark Bucharest West.

„Eficientizarea consumului de energie devine o prioritate pentru tot mai multe afaceri din România, precum şi din străinătate. În ultima perioadă, pe fondul creşterii preţurilor la energia produsă din surse convenţionale, dar şi a directivelor europene cu privire la protejarea mediului înconjurător, solicitările pentru construirea de capacităţi de producţie de energie regenerabilă prin instalarea de centrale electrice fotovoltaice sunt pe un trend ascendent”, spune Iulian Nedea, cofondator şi CEO al Simtel Team.

Instalaţiile fotovoltaice vor fi proiectate şi construite de Simtel Team pe 11 clădiri din cadrul parcului industrial CTPark Bucharest West şi vor avea o putere instalată de 11 MWp. Odată cu finalizarea lucrărilor, acesta va fi cel mai mare proiect fotovoltaic construit pe acoperiş în România, arată datele transmise de oficialii Simtel Team.

Compania urmează să efectueze lucrările de inginerie, proiectare, achiziţii echipamente şi materiale, montaj, testare şi punere în funcţiune pentru implementarea la cheie a instalaţiei fotovoltaice. După finalizarea lucrărilor, Simtel Team va asigura mentenanţa panourilor fotovoltaice, ce presupune monitorizarea 24/7, remedieri corective de orice tip realizate în 24 de ore şi revizii anuale pentru a preveni apariţia oricăror altor potenţiale situaţii neplăcute în viitor.  

În ultimii trei ani, Simtel Team a proiectat şi instalat pentru beneficiari peste 30 MWp de centrale electrice fotovoltaice, ce însumează peste 70.000 panouri fotovoltaice. Acestea produc anual peste 37.000 MWh şi reduc emisiile de dioxid carbon în atmosferă cu aproximativ 50.000 tone. Din calculele Simtel Team rezultă că beneficiarii economisesc anual energie în valoare de peste şapte milioane de euro pe care nu o mai plătesc către furnizori clasici de energie.

În 2021, Simtel Team a semnat o serie de parteneriate semnificative pentru construirea de instalaţii fotovoltaice în România. În prima parte a anului compania a finalizat instalarea pentru Kaufland România a peste 1.300 de panouri fotovoltaice, cu o capacitate de 490,5 kWp, pe acoperişurile a două magazine din Bucureşti şi Focşani. De asemenea, Simtel Team a semnat un parteneriat cu Dedeman pentru construcţia de centrale electrice fotovoltaice pe acoperişurile celor 44 de magazine din România.

În plus, la finalul anului 2021, Simtel Team a câştigat o nouă licitaţie privind construirea şi instalarea de centrale electrice fotovoltaice cu o putere instalată cuprinsă între 50 şi 100 kWp pentru magazinele Penny din România. Tot în aceeaşi perioadă, compania a mai semnat un contract semnificativ cu Fan Courier pentru instalarea unei centrale electrice fotovoltaice cu o putere totală instalată de 2.199,95 kWp pentru două depozite, acoperişul punctului de lucru şi parcarea sediului Fan Courier din Bucureşti.   

Simtel Team este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 1 iulie 2021, iar în prezent compania are o capitalizare de piaţă de peste 160 milioane de lei. Începând cu data de 11 octombrie 2021, acţiunile SMTL sunt incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de Bursa de Valori Bucureşti pentru piaţa AeRO.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24