Burse - Fonduri mutuale

Sinteza Oradea a ales noul board pentru următorii patru ani: Aurel Bernat, CEO al BT Asset Management, Alexandru Savin, partener la ROCA Investments şi Radu Pascu, acţionar semnificativ

Sinteza Oradea a ales noul board pentru următorii patru...

Autor: Tibi Oprea

30.12.2021, 15:00 715

Acţionarii Sinteza Oradea (simbol bursier STZ), una dintre cele mai mari companii din judeţul Bihor, au revocat administratorii societăţii şi au ales un nou board pentru o perioadă de patru ani în contextul modificării acţionariatului, după ce Tibor Tincău şi-a lichidat participaţia, iar Radu Pascu a ajuns la o participaţie de 31,2%.

Astfel, Radu Pascu a fost numit membru CA începând cu 29 decembrie 2021.

Totodată, Aurel Bernat, CEO al BT Asset Management, divizia de investiţii a Băncii Transilvania, a fost numit administrator al societăţii. Fondul BT Invest1, administrat de BT Asset Management, deţine 33,9% din acţiunile Sinteza.

De asemenea, Alexandru Savin, partener la ROCA Investments, platformă care are 18% din acţiunile Sinteza, a fost numit membru al boardului.

Cele trei funcţii sunt neremunerate, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii companiei.

Sinteza Oradea a încheiat primele nouă luni din 2021 cu un profit net de 0,8 mil. lei, comparativ cu o pierdere de 4,7 mil. lei în ianuarie-septembrie 2020, la venituri operaţionale de 28,6 mil. lei, plus 123%, arată datele din raportul trimestrial.

Sinteza Oradea are 26 mil. lei capitalizare. Acţiunile STZ înregistrează o creştere de 61,5% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 5,2 mil. lei, arată datele BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO